Dar visai neseniai mes negalėjome įsivaizduoti savo valgiaraščio pavasarį be rabarbarų ir rūgštynių, bet, gausėjant konditerijos gaminių ir saldžiųjų vandenų potvyniams, žmogaus skonio pojūtis išsigimsta ir vis mažiau toks „baltosios mirties“ tarnas begali valgyti kažką rūgštaus. O gydytojai dėl žinių stygiaus gąsdina ne mėsos puryninėmis medžiagomis, o rūgštynėmis ir rabarbarais. Nė vienoje vaikų įstaigoje ar visuomeninėje maitinimo įmonėje jau daugelį metų nėra matyti rabarbarai. Tai labai blogai veikia mūsų visų, ypač vaikų, sveikatą. Vyksta visiškai priešingai - vaikų darželiuose ir mokyklose vaikai gauna virtą rabarbarų kisielių ir rūgštynių sriubą.
Autorius: | Ilze Jansone |
Leidėjas: | Ilze Jansone |
Išleidimo metai: | 2020 |
Knygos puslapių skaičius: | 66 |
Formatas: | 17x24, minkšti viršeliai |
ISBN ar kodas: | 9789934583292 |
Žanras: | Sveikos mitybos knygos |
Parašykite atsiliepimą apie „Rabarbarai ir rūgštynės liaudies medicinoje ir mityboje“